2014-05-08 16:34Pressmeddelande

Swemake erbjuder problemfri tillverkning

null

Svep Design Center hjälper sedan mer än 35 år företag att utveckla elektronikbaserade produkter, exempelvis mobiltelefontillbehör, Bluetooth-styrda enheter, smarta klockor och biljettläsare. Nu startar Svep ett gemensamt bolag tillsammans med inköpsexperten Chase XL så att kunden snabbt hittar rätt tillverkare till just sina produkter. Det nya bolaget heter Swemake AB och kommer att ha sitt kontor i Lund.

– Vi har identifierat ett behov på marknaden att få hjälp med att bedöma och hitta rätt tillverkare. Många företag har bra produktidéer men inte tillräckliga resurser för att sköta en produktionsupphandling. Det innefattar att hitta rätt tillverkare för just den produkten, men också att kvalitetssäkra tillverkaren, upphandla både produktions- och logistiklösning samt se till att supply chain fungerar vid exempelvis höga volymer, produktionsproblem osv, säger Christian Carlsson, tillförordnad VD i det nya bolaget.

Svep har lång erfarenhet av vilka tekniska krav och fysiska förutsättningar kring en produkt som behöver bedömas inför ett samarbete med en tillverkare. Chase XL har specialiserat sig på frågor kring inköp, logistik och supply-chain management. Tillsammans kompletterar företagen varandra väl för att kunna bilda en problemlösande produktionspartner.

– Vi erbjuder kunden att både utveckla och sedan tillverka produkten. I projektet analyserar vi typ av produkt, volym och tänkt marknad. Därefter rekommenderar vi tillverkare som är mest lämplig för projektet, säger Mikael Hegardt, säljansvarig på Svep Design Center.

Konceptet är tämligen unikt för västvärlden.

– Idag finns det asiatiska företag som erbjuder denna tjänst, men de vill oftast bara fylla sin egen produktion. Och går man via brokers förmedlas bara kontakten. Vi tar ett helhetsansvar och hanterar även underhåll, exempelvis omdesign av produkten om en komponent tagit slut, förklarar Mikael.

Swemake förväntas få in det första projektet under andra kvartalet 2014 och beräknas generera ett flertal nya arbetstillfällen under året.

För mer information, var god kontakta Christian Carlsson, tel 0703-86 33 12 eller Mikael Hegardt, tel 0706-33 80 31.

För mer information, vänligen kontakta:

Christian Carlsson, 0703-86 33 12

Mikael Hegardt, 0706-33 80 31

www.swemake.com 


ChaseXL är inköpsexperter med en tydlig vision: Att hjälpa våra kunder till Purchasing Excellence!
Vi erbjuder företag hjälp till mätbara besparingar genom fyra affärsområden:
Inköpsexpert att hyra
- Hur mycket extra besparingar skulle ni kunna göra om ni haft tillgång till fler resurser med hög inköpskompetens?
Dra nytta av våra inköpsexperter som arbetar på plats hos er efter ert behov och hjälper er till ökad effektivitet och kontroll som leder till mätbara besparingar.

Upphandlingscenter
- Vilka besparingar skulle ni kunna göra om ni haft tillgång till duktiga förhandlare inom fler inköpskategorier?
Fokusera era resurser på de områden de är bäst på och använd våra resurser där ni behöver ökad kompetens. Vi har lång erfarenhet av förhandling och flera inköps-kategorier.

Konsulttjänster - inköpskonsulter:
-Vad behöver ni göra för att förbättra er inköpsförmåga?
- Hur väl fungerar inköpsorganisationens samarbete med övriga organisationer?
Vi hjälper er att utveckla och införa inköpsstrategier, rutiner, organisation och produkthantering för att öka er lönsamhet.

Kompetensutveckling:
- Hur bra kompetens har era inköpsmedarbetare för att göra optimala inköp?
Inköparens roll är väldigt komplex och kompetenta inköpsmedarbetare är en strategisk differentiering. Vi utbildar er personal till bättre kunskap att göra optimala inköp.

Compliance av avtal
- Hur mycket större besparingar skulle ni kunna göra om ni vore bättre på att använda era avtal? ChaseXL är experter på inköp och förändringskommunikation. Vi hjälper dig att får din organisation till att använda era förhandlade avtal och därmed öka er compliance. Detta ger er stora besparingar och ökad kontroll.

För mer info besök: www.chasexl.com


Om Puls Solutions

Puls Solutions finns därför att vi vill förändra världen kring hur man arbetar med medarbetarengagemang. Vi erbjuder en AI baserad engagemangsplattform för att skapa rätt förutsättningar för en god arbetsmiljö och ett högt medarbetarengagemang. En plattform som är chefens bästa vän. Vår plattform gör medarbetarna delaktiga, avlastar cheferna och hjälper dem att prioritera och implementera förbättringar som leder till ökat medarbetarengagemang och ökat affärsresultat. På riktigt.


Kontaktpersoner

Christian Carlsson
CRO
Christian Carlsson