Öresundsbron som går mellan Sverige och Danmark byggdes 2000 och firar 25 år nästa år. Firandet innebär att de kommer att arrangera Broloppet 2025 som många ser fram emot under deras jubileumsår. Intresset för att medverka i Broloppet har varit över förväntan. Trycket på biljetterna har varit högt, 40 000 platser finns och när anmälan öppnades var de beredda på att efterfrågan skulle vara stor men inte enorm. Drygt 100 000 köade för att få biljetter, trycket var så högt att sidan kraschade och alla biljetterna sålde slut efter 2 h. Varför var efterfrågan så hög? Idag är många människor alltmer medvetna om sin hälsa och välmående, vi tror att det kan vara en av anledningarna. Både privatpersoner och företag uppmuntrar till god hälsa men även individer inspirerar varandra. Eftersom loppet ligger längre fram i tiden har många en chans att lägga upp en långsiktig strategisk plan. Det handlar om att börja träna i tid och ha rätt vilja. Det kan vara så att många har ett mål att förbättra sin hälsa till broloppet medan andra vill göra det för att bevisa för sig själva att de kan göra något som de trodde var omöjligt. Varför vill jag springa loppet? Viktigt att reflektera och själv ställa sig den frågan. Sociala medier är idag ett effektivt och kraftfullt verktyg för att nå ut till samt engagera en specifik målgrupp. Det möjliggör att informationen snabbt når ut till den målgrupp eller målgrupper man vill nå ut till. Broloppet är även ett unikt tillfälle, vilket också kan vara en bidragande faktor till att efterfrågan varit så hög.Öresundsbron - Varför byggdes bron mellan Sverige och Danmark?
Att bygga en förbindelse mellan länderna har funnits länge, men ett konkret förslag kom inte förrän 1800-talet. Det var förslag om både broar och tunnlar men inget av det blev av. Drygt 100 år efter att man funderat på en förbindelse så beslutades det 1991 att det skulle bli av och förslagen godkändes. 1995 blev anbuden klara och ett avtal tecknades för att bygga Öresundsbron som finns idag.Ett unikt tillfälle - Broloppet 2025
Har du ett långsiktigt mål? - Utgå från SMART-principen
Specifikt – Det första steget för att kunna uppnå målet är tydlighet. Var tydlig och specifik med vad dina mål samt förväntningar är.
Mätbart – Sätt upp mätbara mål för att veta när du närmar dig ditt mål, annars vet du inte om du presterar på ett sätt som gör att du kan nå dina mål. På så sätt kan du se om du är på rätt väg eller behöver göra något annorlunda.
Accepterat – Vad har du för slutmål? Sätt realistiska delmål för dig själv. Vilka steg måste du ta för att uppnå målet? Se till att du accepterar att dessa delmål och att ditt slutmål är ok.
Realistiskt – Målen måste vara realistiska och relevanta. Om du sätter upp mål som är för svåra att nå så är det lätt att du tappar motivationen. Det är viktigt att hitta en bra balans då målen inte heller ska vara för lätta.
Tidssatt – Det är mycket viktigt att du har en tidsram för dina mål. Det kan bestå av ett start/slutmål eller olika milstolpar. Ställ dig själv frågan: Är det genomförbart inom den givna tidsramen?
På följande sätt skulle ett SMART-mål kunna definieras:
”Inom tidsramen på 1,5 år ska vi uppnå att springa broloppet 2025. Detta uppnås genom att mina vänner och min tränare genomför planerade träningstillfällen vilket förväntas att resultera i ett mätbart utfall”.Högt tryck på biljetterna
Ökad medvetenhet kring hälsa och välmående
Puls Solutions finns därför att vi vill utveckla team och ledare till att må och prestera bättre. Vi erbjuder Pulsᐩ – teamets bästa vän.