2019-12-04 14:29Bloggpost

Sju dagliga actions för dig som vill vara en fantastisk ledare

null

Sju dagliga actions för dig som vill vara en fantastisk ledare

Ledarskapets påverkan på ert verksamhetsresultat och er organisations välmående oändligt. Ett fantastiskt ledarskap skapar resultat som syns både i era affärsmål och gladare medarbetare.

Här är sju dagliga actions för dig som vill vara en fantastisk ledare:

1. Ha höga krav och fokusera på det som är bra

Ha höga krav på hur ni kommunicerar med varandra, hur ni ska vara mot varandra och hur ni ska arbeta och leverera. Där kommer att komma perioder där dessa krav inte kommer att efterlevas – undvik att hitta syndabockar eller att skapa ”blame games” eftersom det bara fokuserar på problemen. Fokusera och beröm istället sådant som fungerar bra och se dina medarbetare ofta genom att bry dig om dem på riktigt.

2. Ge ärlig feedback

Som medarbetare förväntar vi oss att vår chef ska vara ärlig och öppen i sin kommunikation och i sin feedback till oss. För att vi som chefer ska kunna ge bra feedback så måste vi förstå hur vår organisation fungerar, vad våra medarbetare gör och hur de mår. Så återigen är nyckeln att bry sig om sina medarbetare på riktigt för att sedan ge feedback som utvecklar och gör medarbetarna bättre.

3. Avsätt tid till att utveckla dina medarbetare

Utveckla dina medarbetare genom mer än bara det årliga utvecklingssamtalet. Låt dem själva sätta upp vad de vill utvecklas inom, både på det personliga planet och yrkesmässigt. Låt medarbetarna ta ansvar för detta men stötta dem, coacha dem och ge dem rätt verktyg.

4. Delegera

Delegera arbetsuppgifter som får dina medarbetare att växa. Såklart finns den en del ”måsten” men fundera även på vilka uppgifter som kan ge dina medarbetare en sund utmaning för att fortsätta att växa och utvecklas.

5. Se dina medarbetare som dina partners

Du kan inte lösa allt själv. Du har anställt medarbetare som finns där för att leverera resultat till verksamheten men också för att de själva förhoppningsvis tycker att det som de arbetar med är roligt och utvecklande. Förutsätt att det är så även i din organisation och se dina medarbetare som partners, partners som tillsammans arbetare för att nå olika mål, som tillsammans skapar något som ger kundnytta och som tillsammans utvecklar varandra.

6. Ge beröm ofta

När något går bra så berätta detta för dina medarbetare, tidigt och ofta. Beröm ditt team inför dina egna chefer, lyft fram framgångar men även misstag och beröm för att ni har vågat utmana er och lära er av misstaget. Där finns studier som visar på att beröm har större effekter än ekonomiska belöningar i form av bonusar.

7. Jobba med förtroende

Lär dig att lita på dina medarbetare. Förutsätt att medarbetarna vet vad de ska göra och att de gör sitt bästa. Chefer som micro-managerar skapar riktigt dåliga förutsättningar för ett högt medarbetarengagemang. Men chefer som litar på sina medarbetare skapar förutsättningar för en hög känsla av självbestämmande och en hög samhörighet i teamet. För att etablera ett högt förtroende så ska ni arbeta med att skapa en säker, positiv arbetsmiljö med en öppen kommunikation där det är ok att misslyckas.

Vill du bli ännu vassare som ledare? Ladda ner en gratis guide på hur du skapar bra förutsättningar för ett högt medarbetarengagemang.

Lycka till!

Coachande medarbetarundersökning

Varför finns Puls Solutions?

Puls Solutions finns därför att vi vill förändra världen kring hur man arbetar med medarbetarengagemang.

Vi erbjuder en AI baserad engagemangsplattform för att skapa rätt förutsättningar för en god arbetsmiljö och ett högt medarbetarengagemang. En plattform som är chefens bästa vän.

Vår plattform gör medarbetarna delaktiga, avlastar cheferna och hjälper dem att prioritera och implementera förbättringar som leder till ökat medarbetarengagemang och ökat affärsresultat. På riktigt.

Läs mer om våra produkter här.


Om Puls Solutions

Puls Solutions finns därför att vi vill förändra världen kring hur man arbetar med medarbetarengagemang. Vi erbjuder en AI baserad engagemangsplattform för att skapa rätt förutsättningar för en god arbetsmiljö och ett högt medarbetarengagemang. En plattform som är chefens bästa vän. Vår plattform gör medarbetarna delaktiga, avlastar cheferna och hjälper dem att prioritera och implementera förbättringar som leder till ökat medarbetarengagemang och ökat affärsresultat. På riktigt.


Kontaktpersoner

Christian Carlsson
CRO
Christian Carlsson