2020-03-31 14:33Bloggpost

Så leder du på distans

null

Många ledare har personal som jobbar från hemmet eller på annan ort. 

Att leda på distans skapar en hel del utmaningar. För att hjälpa dig som ledare som har medarbetare på distans, har vi skapat en guide som du kan ladda ner gratis här.

Här kommer några konkreta tips och inspiration från guiden på hur du som ledare kan leda medarbetare som arbetar hemma och på distans:

1. Förstå utmaningen med att leda på distans

Inse att leda på distans är en utmaning i sig, det är bara att inse. Det ställer högre krav på dig som chef när du ska leda på distans: skapa samhörighet, ha en bra dialog, uppdatera dem om mål, status, information och förväntningar.

2. Skapa en känsla av att alla arbetar i samma team även på distans

Prata med varandra ofta– inte bara om jobbet utan även privata ärenden. Du som chef behöver bry dig om hur medarbetarna mår: fråga och lyssna på svaret. Ha team möten på webben så att ni ser varandra.

3. Skapa prestationer i team på distans

Här gäller det att sätta upp tydliga mål för veckan och låt var och en komma fram till sitt eget mål - hur ska jag bidra detta veckan?
Sätt upp en snabb check in morgon och kväll: vad ska du arbeta på idag? vad har du fokuserat på under dagen? Akta dig för att skapa en övervakarmentalitet som chef – det handlar om att du ska hjälpa dina medarbetare till framgång, skapa samhörighet i teamet och hjälpas åt. 


4. Kommunikation är nyckeln när du leder på distans

Skapa en struktur för hur ni ska kommunicera med varandra och ha en en väl fungerande kommunikationen med HELA ditt team. Var noga med att ingen får känna sig bortglömd - alla behöver bli sedda, även på distans. 

5. Bonus

Fira tillsammans även om ni inte ses fysiskt. Fira att ni når dagsmål, fira att någon fyller år, att det är fredag, fira att solen skiner! Ett telefonsamtal kan vara skillnaden. Ring upp dina medarbetare, en och en, och kolla läget - bara för att höra hur de mår, inte vad de gör. Det får dina medarbetare att känna sig sedda, behövda och vara en del av gemenskapen.

Vill du bli ännu vassare som ledare? Ladda ner en gratis guide på hur du leder på distans här 

Lycka till och hör såklart av dig om du undrar något 🙂


Om Puls Solutions

Puls Solutions finns därför att vi vill förändra världen kring hur man arbetar med medarbetarengagemang. Vi erbjuder en AI baserad engagemangsplattform för att skapa rätt förutsättningar för en god arbetsmiljö och ett högt medarbetarengagemang. En plattform som är chefens bästa vän. Vår plattform gör medarbetarna delaktiga, avlastar cheferna och hjälper dem att prioritera och implementera förbättringar som leder till ökat medarbetarengagemang och ökat affärsresultat. På riktigt.


Kontaktpersoner

Christian Carlsson
CRO
Christian Carlsson