2019-11-27 10:41Bloggpost

Öka medarbetarengagemang genom en misstagskvart i veckan

null

Öka medarbetarengagemang genom en misstagskvart i veckan

Att skapa en lärande organisation för ett ökat medarbetarengagemang är något många pratar om idag. Men hur gör man det?

Ett enkelt sätt att komma igång är att införa en ”misstagskvart” i veckan.

Samla ditt team en gång i veckan och under 15 min får någon berätta om ett misstag som man har gjort och vad man har lärt sig av det.

Vad är syftet med detta? Att öppet prata om sina misstag och vad man har lärt sig bygger en kultur där det är okej att spänna bågen ibland och det är okej att misslyckas. Man delar med sig av sina lärdomar och på så sätt får övriga i teamet lärdomar som de kan dra nytta av.

Har ni en kultur där det inte är okej att misslyckas? Det är absolut inte bra. I en sådan kultur döljs ofta misstag och de riskerar att växa till något större. I en sådan kultur är medarbetarna rädda för att göra fel och då vågar man inte utmana sig själv. Det kan vara förödande både för er verksamhet såväl som för medarbetarengagemang och för välmående.

Så testa att inför en misstagskvart i nästa vecka! Är du chef så börja med dig själv och bjud på ett misstag.

Vill du bli ännu vassare som ledare? Ladda ner en gratis guide på hur du skapar bra förutsättningar för ett högt medarbetarengagemang.

Lycka till!


Om Puls Solutions

Puls Solutions finns därför att vi vill förändra världen kring hur man arbetar med medarbetarengagemang. Vi erbjuder en AI baserad engagemangsplattform för att skapa rätt förutsättningar för en god arbetsmiljö och ett högt medarbetarengagemang. En plattform som är chefens bästa vän. Vår plattform gör medarbetarna delaktiga, avlastar cheferna och hjälper dem att prioritera och implementera förbättringar som leder till ökat medarbetarengagemang och ökat affärsresultat. På riktigt.


Kontaktpersoner

Christian Carlsson
CRO
Christian Carlsson