2020-06-10 15:38Bloggpost

Enkla fraser för ledare som vill skapa medarbetarengagemang

null

Att skapa förutsättningar för ett högt medarbetarengagemang handlar mycket om dina beteenden som chef. Pratar du med ett kontrollerande språk ("jag vill att du...", "du måste...", "du ska..."  eller öppnar du upp för delaktighet? Uttrycker du dig på ett sätt som skapar förtroende och trygghet eller skapar du oro och rädsla? 

Här är några enkla fraser som du som chef kan använda för att skapa förutsättningar för ett högt medarbetarengagemang:

  • Vad kan jag göra för att du ska fortsätta att utvecklas?
  • Min dörr är alltid öppen för dig, tveka inte att fråga om du behöver hjälp eller råd
  • Vad stoppar dig just nu från att komma vidare i din utveckling? Vilka möjligheter ser du för att lösa det? Hur kan jag hjälpa dig?
  • Är det något jag kan göra bättre för att stötta dig i ditt arbete?
  • Kan du berätta om hur det här fungerar? Jag vill gärna lära mig mer av dig
Ganska enkelt, eller hur? Det handlar såklart inte bara om att säga dessa fraser. Du måste mena vad du säger och verkligen bry dig om dina medarbetare på riktigt i vardagen. 

Använder du dessa enkla fraser i rätt sammanhang så händer magiska saker med dina medarbetares drivkfrat och deras medarbetarengagemang. Testa så får du se 🙂

Vill du bli ännu vassare som ledare? Ladda ner en gratis guide på hur du skapar bra förutsättningar för ett högt medarbetarengagemang.

Lycka till!


Om Puls Solutions

Puls Solutions finns därför att vi vill förändra världen kring hur man arbetar med medarbetarengagemang. Vi erbjuder en AI baserad engagemangsplattform för att skapa rätt förutsättningar för en god arbetsmiljö och ett högt medarbetarengagemang. En plattform som är chefens bästa vän. Vår plattform gör medarbetarna delaktiga, avlastar cheferna och hjälper dem att prioritera och implementera förbättringar som leder till ökat medarbetarengagemang och ökat affärsresultat. På riktigt.


Kontaktpersoner

Christian Carlsson
CRO
Christian Carlsson