2024-06-28 15:11Bloggpost

Engagerande och aktiva utmaningar med kollegorna genom hälsobingo!

hälsobingohälsobingo

En god hälsa gynnar alla inblandade

Att främja positiva dagliga vanor är avgörande för medarbetarnas fysiska och psykiska hälsa. Vanor som meditation, träning, balanserad kost, tillräcklig sömn och sociala aktiviteter kan förbättra välbefinnandet. Dessa vanor kan läras och bli en del av vardagen med hjälp av coaching, ledarskap och utbildningsprogram. I framtidens arbetsliv blir hälsa och välmående centrala. Arbetsgivare måste investera i medarbetarnas hälsa och skapa en kultur där dessa färdigheter används praktiskt.

Alla är olika, och vad som känns utmanande för en person kanske inte är detsamma för någon annan. En sportentusiast kan till exempel tycka att en kväll på bio är en avvikelse från deras normala rutin och därför en utmaning. Å andra sidan kan någon som inte är så fysiskt aktiv se ett träningspass som en betydande utmaning.

Det är viktigt att förstå att våra individuella preferenser och gränser påverkar hur vi upplever och hanterar olika aktiviteter. För vissa kan sociala tillställningar vara mer krävande än fysiska utmaningar, medan det för andra kan vara tvärtom. Därför bör vi uppmuntra till en bred variation av aktiviteter som främjar både fysisk och mental hälsa. Genom att prova nya saker och gå utanför vår bekvämlighetszon kan vi upptäcka nya styrkor och intressen.

Fördelarna med hälsoutmaningar på arbetsplatsen

Ökad produktivitet
Att hitta motivation för att vara aktiv och göra hälsosamma val kan variera från person till person. Vissa gör det utan ansträngning, medan andra behöver lite extra push för att komma igång. Oavsett var du befinner dig på den skalan, hoppas vi på Puls att ett hälsobingo kan vara ett roligt och engagerande sätt för dig att komma igång med hälsosamma vanor!
 
Energiboost 
Tidsbrist är en av de största utmaningarna för en del. Många balanserar jobb, familj och sociala åtaganden, vilket gör det svårt att hitta tid för träning. Men träning kan vara nyckeln till att öka energinivåerna, särskilt när det kombineras med en näringsrik kost och tillräcklig vila. En stillasittande livsstil påverkar både kroppen och sinnet negativt. 
 
Att röra på sig och vara aktiv behöver inte ta lång tid. Att regelbundet ställa sig upp och röra på sig under dagen är enkelt men effektivt. Detta hjälper musklerna att hålla sig aktiva och förbättrar flödet av glukos och syre till både hjärnan och kroppen. Det handlar om hur du prioriterar din tid. Ta med kollegorna ut på en promenad under lunchen, delta i aktiviteter om företaget erbjuder det, gör 20 sit-ups eller stå upp lite då och då om du har ett stillasittande jobb. Resultatet är en ökning av energinivåerna. Om du däremot förblir stillasittande under längre perioder, kan det ha motsatt effekt och minska din energi. Små förändringar kan göra stor skillnad!

Hälsobingo kan bidra till bättre hälsa
Hälsobingo är ett roligt och engagerande spel där bingobrickorna inte innehåller siffror, utan aktiviteter som främjar både kropp och själ. Traditionella vinster brukar vara pengar eller prylar, men förslagsvis skulle medarbetarna kunna tävla om semesterdagar, spa-upplevelse, restaurangbesök med mera som de har möjlighet att vinna genom att de fyller två rader på sina bingobrickor. 

Genom att delta i hälsobingo kan medarbetarna utforska nya aktiviteter och bli motiverade. Detta spel uppmuntrar till en hälsosam livsstil och skapar en positiv och stödjande arbetsmiljö.


Om Puls Solutions

Puls Solutions finns därför att vi vill utveckla team och ledare till att må och prestera bättre. Vi erbjuder Pulsᐩ – teamets bästa vän.